SlideShowHeader

söndag 27 maj 2012

Tävlingen


Efter en välbehövd sovmorgon ska ni nu få höra om gårdagens tävlingsdag.
For till travbanan till ca. halv 10. Checkade in hästarna och fixade Sambó.  Sen värmde jag upp Sambó i skritt, trav och galopp. Efter det fick han ett täcke på sig och jag gjorde Máttur i ordning, värmde upp Máttur och red första klassen, V5.
Máttur kändes verkligen superfin, han blev inte alls jättehet som han brukar bli när han kommer till ovalbanan och collectingring. Han lyssnade precis på vad matte sa och gick fint i form i alla gångarter.
Han var helt enkelt superduktig. Poängen blev totalt 5,13 och fin respons på domarkommentarerna :)

Sen var det Sambós tur i V5. Blev lite kort tid mellan ritterna som han var lite stel. Poängen blev 4,60 och på så sätt blev han uttagningstvåa efter Máttur.

Nästa gren var T7. Började med Máttur och red själv på banan. För första gången någonsin var han lat inne på banan, tidigare gånger på travbanan har han ibland känts som en tickande bomb. Så kändes på så sätt bra att det hade släppt, men skulle ha behövt ridit med spö så skulle han nog gått bättre.
Poängen blev 4,63. Sambó däremot kändes riktigt fin i tölten, han som har svårast med den. Vi fick fina 4,27 för tölten som kanske är bland det bästa vi har fått i T7 :)

Det blev final med Máttur i både V5 och T7. I finalerna gick Máttur riktigt bra. i V5 blev poängen följande: Tölt, tot. 5,0 Trav, tot. 5,33 Skritt, tot. 5,67 och Galopp tot. 5,17. Totalt 5,27.
Det räckte till en första plats :)

I T7 gick Máttur mycket, mycket bättre än i uttagningen. I vänstervarv, arbetstempotölt blev fick vi 5 poäng av alla domare. I högervarv, valfritt tempo tölt, hade jag ett lite högra tempo vilket gav poängen, 5,5 5 och 5,5. Totalt fick vi 5,17 i tölten vilket ledde till en första plats även där!

Jag är så fruktansvärt nöjd över båda hästarna! Speciellt över att Máttur var så lugn och lyssnade så bra.
Efter tävlingen for vi och åt supergod mat på Soltuna tillsammans med de finska domarna och några till från tävlingen. Trevligt värre. :)
Ena domaren från Finland, tyckte att jag skulle gå upp i öppen klass, vilket jag nog ska fundera på till hösten.

Kvällen avslutades med lite Eurovision songcontest.  Puss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar