SlideShowHeader

söndag 9 oktober 2011

Magnús-kursen

Nu är Magnús-kursen tyvärr slut! Dagen har varit fantastiskt rolig!

Red första passet först på morgonen. Blev lite stressigt så hann inte värma upp.
Första övnngen vi fick göra var en bana på tid som gick ut på att göra olika saker vid olika koner.
Vid första konen började vi från halt att direkt gå upp i tölt fram till nästa kon. Där skulle vi stanna och göra framdelsvändningar, sen direkt upp i tölt till nästa kon, samma sak framdelnsvändningar men åt andra hållet och sedan fram i skritt. Vid nästa kon skulle vi volta ett halvt varv runt och korsa bakbenen. Sedan tillbaka.
Det var faktiskt svårt och man måsta vara 100% koncentrerad. Som bäst fick vi det till 50 sek + 5 sek.
En riktigt bra övning!

Nästa övning var igen med koner. Då var konerna utspridda 2 och 2 på banan och det hela gick ut på att rida emellan dem i tölt och trav. Utan att häva ner dem eller volta runt dem eller sakta ner tempot. Det var kul och man märkte hur viktigt det var att förbereda och planera sin ridning!

Efter det här var min häst nååågot trött, men inte var det slut ännu inte. Nä då skulle vi ut på ovalen. Sambó var jättetrött så formen i tölten var inte vacker men takten var fortfarande bra! Vi töltade och galopperade och kom ner direkt i tölt igen efter galoppen! Funkade faktiskt riktigt bra! Sen halt från tölt och sen fram i tölt direkt. Riktigt roliga och bra övningar!


På lunchen hade vi lite teori och efter lunchen var det dags för det sista passet!
Värmde upp ordentligt från marken och ryggen och sedan gjorde vi samma övning med att rida emellan konerna igen.
Efter det var det dags att bege sig ut på travbanan. Där hade vi en 200 meters raksträcka som vi skulle ha galopprace med flygande start, på tid.
Varför? För att låta hästen sträcka fullt ut i galopp är lösgörande!

Det var nog det roligaste jag har gjort på länge! Så härlig känsla att bara få galoppera i full speed! Sån jäävla kick :D Tror glädjen smittade av sig på Sambó också ;)
Tiden blev iallafall 18 sekunder på 200 meter! Det är jag nog hyfsat nöjd med, men till nästa gång Magnús kommer ska vi vara under 16 sekunder!

Kursen har varit fantastisk och på torsdag åker jag ner till Brösarpsgården och provrider Máttur hos Magnús! Åhh vad jag längtar!

Pusshej :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar